ایمپلنت در دوران بارداری

ایمپلنت در دوران بارداری

ایمپلنت در دوران بارداری یکی از موضوعات مهم سلامت دهان و دندان برای مادران باردار است. بارداری دوره‌ای خاص در زندگی خانم‌ها است که نیازمند حفظ سلامتی و رعایت اصول بهداشتی است. دندان‌های سالم و قوی برای بهبود تغذیه مادر[...]

آنچه خواهید خواند

ایمپلنت در دوران بارداری یکی از موضوعات مهم سلامت دهان و دندان برای مادران باردار است. بارداری دوره‌ای خاص در زندگی خانم‌ها است که نیازمند حفظ سلامتی و رعایت اصول بهداشتی است. دندان‌های سالم و قوی برای بهبود تغذیه مادر و رشد صحیح جنین اهمیت زیادی دارند. مراقبت از دندان‌ها در این دوره بسیار مهم است.

در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آراز به سوالاتی که آیا ایمپلنت در دوران بارداری ضرر دارد؟ چه خطراتی برای انجام ایمپلنت در این دوره وجود دارد؟ و آیا می‌توانند از پوسیدگی دندان در این دوره پیشگیری کنند؟ خواهیم پرداخت.

آیا در بارداری میشود ایمپلنت کرد ؟

ایمپلنت دندان در دوران بارداری ممکن است با مشورت متخصصین زنان و ایمپلنت انجام شود. با این حال، به دلیل نیاز به جراحی و رادیولوژی، توصیه می‌شود تا بعد از زایمان به تعویق بیفتد.

ایمپلنت دندان معمولا در سه ماه اول و اخر بارداری به هیچ وجه توصیه نشود و در صورت وجود شرایط ویژه ایمپلنت دندان در سه ماه دوم ایمپلنت تحت نظر و مراقبت های خاص انجام می شود.

منبع:https://roshadent.com

چرا ایمپلنت در دوران بارداری خطرناک است ؟

بدن بانوان در دوران بارداری از نظر فیزیولوژیکی تغییرات قابل‌توجهی پیدا می‌کند؛ برای مثال، افزایش ترشح هورمون‌ها می‌تواند مشکلاتی برای جنین ایجاد کند. این یکی از دلایلی است که دندانپزشکان انجام ایمپلنت را در دوران بارداری ممنوع می‌کنند. از دیگر دلایل این ممنوعیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیهوشی یا بی‌حسی موضعی: دندانپزشک برای کاهش درد در حین ایمپلنت از این مواد استفاده می‌کند، اما این مواد می‌توانند بر سلامت جنین و مادر باردار تأثیر منفی بگذارند.
  • تماس با اشعه ایکس: در فرآیند ایمپلنت، تصویر‌برداری با اشعه ایکس برای بررسی تراکم و وضعیت استخوان‌ها ضروری است. اشعه ایکس می‌تواند به جنین آسیب زده و عوارض جدی ایجاد کند.
  • استرس و فشار روانی: ایمپلنت دندان می‌تواند استرس‌زا باشد، و استرس بیش از حد می‌تواند به مغز جنین آسیب رسانده و خطر فشار خون بالا و سقط جنین را افزایش دهد.
  • کمبود کلسیم: جنین برای رشد به کلسیم نیاز دارد و این ماده حیاتی از بدن مادر تغذیه می‌شود. ایمپلنت نیز به کلسیم نیاز دارد و این می‌تواند باعث کمبود کلسیم در نوزاد و مشکلات رشد شود.
  • عفونت لثه: عفونت‌های ناشی از ایمپلنت می‌تواند به بافت لثه و دهان آسیب برساند و مشکلاتی برای مادران باردار ایجاد کند. این عفونت ممکن است از طریق خون به جنین منتقل شود و عوارضی مانند کاهش وزن نوزاد، زایمان زودرس و مشکلات قلبی را به همراه داشته باشد.

عکس خطرات ایمپلنت در دوران بارداری

بهترین زمان برای ایمپلنت در بارداری چه زمانی است ؟

بهترین زمان برای انجام ایمپلنت دندان بعد از زایمان است؛ زمانی که احساس آمادگی کردید، می‌توانید ایمپلنت دندان خود را انجام دهید. در صورت وجود شرایط ویژه، ایمپلنت دندان را می‌توان در سه ماه دوم بارداری تحت نظر متخصصین انجام داد.

در دوران شیردهی، متخصص ایمپلنت بهترین راه حل‌ها و دستورالعمل‌ها را به شما توصیه خواهد کرد و معمولاً انجام ایمپلنت در این دوران ممنوعیتی ندارد. هرچند امکان انتقال مواد بیهوشی در شیر مادر وجود دارد، اما راهکارهایی برای پیشگیری از این موضوع وجود دارد.

آیا امکان شکست درمان ایمپلنت دندان در دوران بارداری وجود دارد ؟

همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، ایمپلنت در دوران بارداری ممنوع است؛ زیرا علاوه بر آسیب به جنین و مادر، احتمال شکست نیز افزایش می‌یابد. عوامل موثر بر این ممنوعیت عبارتند از:

  • کاهش خون‌رسانی: در دوران بارداری، روند گردش خون در بدن مادر تغییر می‌یابد و میزان خون‌رسانی به محل ایمپلنت کم می‌شود. یکی از شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت، میزان خون‌رسانی مناسب است.
  • کمبود کلسیم: کلسیم کافی به محل ایمپلنت نمی‌رسد، که باعث مشکلات در ادغام استخوان فک با ایمپلنت و آسیب به کودک می‌شود.
  • داروها: برخی از داروهای استفاده شده در حین و بعد از درمان می‌توانند سطح استروژن را کاهش داده و باعث کاهش سیستم ایمنی بدن شوند، که در نهایت منجر به عفونت می‌شود.
  • تغییرات هورمونی: در دوران بارداری، تولید هورمون‌های استروژن و پروژسترون افزایش می‌یابد و منجر به تغییرات در بافت‌های اطراف دهان می‌شود.
  • افزایش فشار: افزایش وزن بدن در دوران بارداری باعث ایجاد فشار بر روی ایمپلنت می‌شود، که می‌تواند منجر به شکست ایمپلنت گردد.

راه حل هایی برای ایمپلنت در دوران بارداری

زنان باردار معمولاً نیازهای غذایی و جسمی فرزند متولدنشده خود را در اولویت قرار می‌دهند. ادامه چنین روندی ممکن است باعث از دست دادن یک یا چند دندان مادر شود و دندانپزشک را مجبور به انجام ایمپلنت کند.

دندانپزشکان توصیه می‌کنند جراحی ایمپلنت را به بعد از زایمان موکول کنید. اما اگر دندانی دارید که به شدت پوسیده و خراب شده و باعث درد و بی‌قراری می‌شود، ممکن است نیاز به کشیدن آن داشته باشید.

اگر دندان خراب در قسمت عقبی باشد و چندان قابل رویت نباشد، می‌توانید تا بعد از تولد نوزاد برای کاشت دندان مصنوعی صبر کنید. اما اگر دندان جلویی باشد، ممکن است برای حفظ زیبایی لبخند خود تمایل داشته باشید که بلافاصله آن را با ایمپلنت جایگزین کنید.

از نظر علم دندانپزشکی، کاشت ایمپلنت در سه ماهه دوم بارداری یا بعد از آن تحت بی‌حسی موضعی بی‌خطر است. در این شرایط، دندانپزشک محل کاشت، عمق و زاویه اجزای ایمپلنت را دقیق بررسی می‌کند تا جراحی به ایمن‌ترین شکل ممکن و در حداقل زمان انجام شود.

توصیه می‌شود که خودتان نیز نسبت به خطرات ایمپلنت در سه ماهه اول بارداری و تحت بیهوشی عمومی حساس باشید و از انجام آن در این شرایط پرهیز کنید.

پروتز دندان در بارداری

به طور کلی، انجام ایمپلنت دندان در دوران بارداری توصیه نمی‌شود زیرا عمل جراحی و استفاده از برخی مواد ممکن است برای جنین مضر باشد. اما اگر دندانی از دست رفته و این موضوع به ظاهر شما آسیب می‌زند، ترمیم فوری ضروری است. در این مواقع، استفاده از پروتزهای موقت دندان که معمولاً از موادی مانند پلاستیک یا فلز ساخته شده‌اند، توصیه می‌شود. این پروتزها می‌توانند در طول دوران بارداری به شما کمک کنند تا کارکرد و ظاهر طبیعی دندان را داشته باشید و در عین حال خطرات مرتبط با ایمپلنت دندان را کاهش دهند. پس از اتمام دوره بارداری و شیردهی، می‌توانید به دندانپزشک خود مراجعه کرده و روش مناسب برای ترمیم دائمی دندان را مشخص کنید.

نتیجه گیری

حال این سؤال پیش می‌آید که آیا زنان باردار کاندیداهای خوبی برای ایمپلنت هستند؟ به این سؤال نمی‌توان جواب قطعی داد؛ اما معمولاً دندانپزشکان به دلیل دلایل ذکر شده قبلی، این درمان را برای زنان باردار توصیه نمی‌کنند.

در برخی موارد اورژانسی که شرایط مادر نیاز به درمان فوری داشته باشد، ممکن است ایمپلنت در دوران بارداری انجام شود. اما به‌طورکلی، بیش از ۹۰ درصد دندانپزشکان توصیه می‌کنند تا این درمان پس از زایمان انجام شود، زیرا در دوران بارداری احتمال شکست ایمپلنت بسیار زیاد است.

سوالات متداول

سوالاتی که برای اکثر مراجعه کنندگان پیش می آید به شرح زیر است:

هزینه ایمپلنت در دوران بارداری چقدر است ؟

قیمت ایمپلنت دندان در بارداری به دلیل نیاز به مراقبت‌های بیشتر نسبت به حالت عادی افزایش می‌یابد.

چرا ایمپلنت دندان در دوران بارداری ممنوع است؟

ایمپلنت دندان در بارداری به خاطر حفظ سلامتی جنین توصیه نمی‌شود.

 

اشتراک گذاری این مطلب:  
مطالب مرتبط از آراز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین الان با پر کردن فرم زیر 30% تخفیف بی قید و شرط بگیرید.