شماره تلفن همراه

021-26325406

ساعات کاری

10 صبح الی 18

عکس خانمی دچار عوارض ایمپلنت دندان شده است

۶ تا از عوارض ایمپلنت دندان به همراه راه های پیشگیری آن

عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندان به ناراحتی و مشکلاتی اطلاق می شود که بعد از عمل ایجاد می شود و […]

[...]
آنچه خواهید خواند

عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندان به ناراحتی و مشکلاتی اطلاق می شود که بعد از عمل ایجاد می شود و اغلب زودگذر هستند. این نوع عوارض شرایطی هستند که در روزهای اول پس از کاشت ایمپلنت ایجاد می شوند. مهمترین این عوارض شامل درد یا ناراحتی در ناحیه کاشت ، تورم، خونریزی، التهاب لثه و کبودی و مشکل درجویدن بعد از عمل است.

عکس پزشکی که خانمی را مورد معاینه مجدد قرار داده است

عوارض جدی ایمپلنت که باید به آن توجه کرد

درصورت بروز هریک از علائم زیر حتما با پزشک متخصص خود صحبت کنید:

شل شدن ایمپلنت

شاید شایع ترین عارضه ایمپلنت دندان لق شدن باشد. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که استخوان به اندازه کافی برای حمایت و نگه داشتن ایمپلنت قوی نباشد. علاوه بر این، ضربه به صورت، افزایش سن، سیگار کشیدن و جویدن مکرر اجسام سخت می تواند باعث شل شدن ایمپلنت شود.

عفونت کردن اطراف ایمپلنت

در صورت بروز عفونت در اطراف محل ایمپلنت یکی از نگران کننده ترین عوارض ایمپلنت دندان است. معمولاً می تواند اندکی پس از کاشت ایمپلنت یا ماه ها یا حتی سال ها بعد به دلایل مختلف رخ دهد.عفونت ممکن است با علائمی مانند خونریزی، قرمزی، تورم، ترشح چرک، بوی بد دهان و حتی تب همراه باشد.

خونریزی از ناحیه لثه

این امکان وجود دارد که ایمپلنت باعث خونریزی از لثه شود. البته بعد از عمل ممکن است به صورت جزئی (اما موقت) خونریزی وجود داشته باشد اما اگر متوقف نشود حتما باید مورد توجه قرار بگیرد. خونریزی از لثه به عنوان عوارض ایمپلنت دندان می تواند علائمی مانند درد، ناراحتی معده، کم ونی و … داشته باشد.

جابجایی جزئی ایمپلنت

اگرچه پایه ایمپلنت به طور کامل با استخوان ترکیب شده و توسط استخوان احاطه شده است، اما ممکن است ایمپلنت به دلیل جویدن غذاهای سفت یا ضربه کمی حرکت کند و تغییر موقعیت دهد که این حرکت بسیار جزئی و ریزاست.

از کلینیک آراز بخوانید
ایمپلنت دندان در پاسداران

این حرکت و جابجایی معمولا قابل مشاهده و احساس نیست و احساس نمی شود که ایمپلنت شل شده یا در حال افتادن است. بلکه به صورت درد خفیف در دندان های مجاور یا احساس فشار روی دندان های مجاور خود را نشان می دهد.

این به خودی خود عارضه ایمپلنت دندان نیست، اما اگر درمان نشود احتمالاً منجر به شل شدن و شکست ایمپلنت می شود. بنابراین، این یک پیشرو برای یک عارضه بزرگتر است.

واکنش آلرژیک به قطعات ایمپلنت

اگر این اتفاق بیفتد، یکی از جدی ترین عوارض ایمپلنت دندان است که می تواند آزاردهنده باشد. برخی از افراد ممکن است به مواد پایه ایمپلنت حساسیت داشته باشند. البته اگر بیمار در حین ارزیابی به مواد پایه حساسیت داشته باشد، از پایه ای از ماده متفاوت برای ایمپلنت استفاده می شود. اما اگر بیمار حساسیت داشته باشد و عمل کاشت بدون در نظر گرفتن این مشکل انجام شود، واکنش آلرژیک جدی ایجاد می شود.علائم واکنش آلرژیک شامل تغییر طعم دهان، گزگز زبان و لثه، التهاب یا تورم در ناحیه عمل و در برخی موارد تب و لرز و غیره است.

قرار گرفتن پایه ایمپلنت در حفره سینوسی

این یکی از جدی ترین و نادرترین عوارض ایمپلنت دندان است که فقط در فک بالا اتفاق می افتد. در واقع، اگر دیواره حفره سینوس شما در فک بالا ضعیف باشد، ایمپلنت می تواند به مرور زمان آن را سوراخ کرده و به حفره سینوس نفوذ کند. اگر این اتفاق بیفتد، پس از ترمیم دیواره سینوس که بسیار هزینه بر است، ایمپلنت باید برداشته و دوباره نصب شود. علاوه بر این، اگر ایمپلنت دارید و در وضعیت مطمئنی قرار دارد و ضربه محکمی به صورتتان وارد می شود، همیشه احتمال ورود ایمپلنت به سینوس وجود دارد.

از کلینیک آراز بخوانید
کامپوزیت دندان در تجریش

روش های پیشگیری و درمان عوارض ایمپلنت دندان

با استفاده از روش های گفته شده میتوانید تا حدی ازبروز عوارض احتمالی جلوگیری و درمان کنید .

  • کاهش یا ترک مصرف دخانیات: استعمال دخانیات، به ویژه سیگار، می تواند روند بهبودی را کند کرده و خطر عفونت را افزایش دهد.
  • ایمپلنت های با کیفیت را انتخاب کنید: استفاده از ایمپلنت های باکیفیت و معتبر می تواند به کاهش خطر شکست و عفونت کمک کند.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید: مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و دهانشویه برای جلوگیری از تشکیل پلاک و باکتری ضروری است.
  • به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید: مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی وضعیت ایمپلنت ها و جلوگیری از مشکلات احتمالی مهم است.
  • از خوردن غذاهای سفت پرهیز کنید: خوردن غذاهای بسیار سفت می تواند به ایمپلنت های شما فشار وارد کند و به آنها آسیب برساند.
  • از محافظ دهان استفاده کنید: اگر عادت به دندان قروچه دارید، استفاده از محافظ دهان می تواند از ایمپلنت شما محافظت کند. این روکش شفاف می تواند از اعمال فشار بیش از حد به دندان ها جلوگیری کرده و میزان آسیب به ایمپلنت را به شدت کم کند.
  • برای کاهش تورم می توانید پس از ۲۴ ساعت از کمپرس گرم استفاده کنید. همچنین می توانید از مسکن ها برای کاهش درد استفاده کنید.
  • برای بند آوردن خونریزی می توانید با یک تکه گاز استریل به مدت ۲۰ دقیقه به ناحیه مورد نظر فشار وارد کنید.
  • دندانپزشک شایسته و با تجربه انتخاب کنید: اگر بتوانید با حوصله یک دندانپزشک متخصص خوب پیدا کنید، می توانید با اطمینان خاطر و بدون ترس از عوارض مربوط به ایمپلنت دندان، دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنید. چنین متخصصی اطلاعات کافی در مورد مراقبت های اولیه ایمپلنت در اختیار شما قرار می دهد و در نتیجه از عوارض جلوگیری می کند. دندانپزشکانی که می توانید برای کاشت ایمپلنت به آنها مراجعه کنید یک دندانپزشک عمومی با تجربه، یک متخصص پریودنتیست و جراح ایمپلنت، یک متخصص پروتز دندان یا یک جراح دهان هستند.
از کلینیک آراز بخوانید
کامپوزیت دندان در پاسداران

عکس پس زدن ایمپلنت

چه دلایلی باعث پس زدن ایمپلنت های دندانی می شود؟

بنابراین بیماران باید این دسته از عوارض بعد از ایمپلنت دندان را جدی بگیرند و ضمن مراجعه مستمر به دندانپزشک و انجام معاینات دوره ای از بروز آن جلوگیری کنند. در این خصوص ابتلا به بیماری های زمینه ای نظیر دیابت نوع یک، روماتیسم مفصلی، سلیاک، اسکلروز و لوپوس موجب پس زدن ایمپلنت در کوتاه مدت می شود. علاوه بر این مصرف داروهای خاص و ضعف سیستم ایمنی نیز درصد پس زدن کاشت انواع ایمپلنت را در کوتاه مدت افزایش خواهد داد. از طرف دیگر مواردی نظیر کاشت ضعیف یا غیر اصولی ایمپلنت، دندان قروچه، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، تحلیل رفتن استخوان فک و عفونت های شدید دهان و دندان موجب پس زدن ایمپلنت در طولانی مدت می شود.

سخن آخر

ایمپلنت های دندانی در بیشتر موارد موثر بوده و عوارض جانبی خطرناک کمی دارند، اما گاهی اوقات عوارض خطرناکی نیز ایجاد می شود. تنها راه برای جلوگیری از چنین عوارضی مراجعه به دندانپزشک متخصص و انجام تمام آزمایشات اولیه است.

اشتراک گذاری این مطلب:  
مطالب مرتبط از آراز

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا